Kaj mislite, zakaj potrošniki pospešeno kupujejo televizijske sprejemnike? V poletnih mesecih smo opazovali velik porast ob spremljanju številnih športnih dogodkov in tekmovanj. Tako so se Slovenci dobro opremili pred tekmovanjem EuroBasket, svetovnim prvenstvom v odbojki, kolesarskimi dirkami, kot sta Tour the france ali španska La vuelta …

Kaj pa je letos razlog za preseženo povpraševanje po televizorjih preteklih let? Svetovno prvenstvo v nogometu, ki se bo 20. 11. začelo v Katarju?

Na Ceneje.si opažamo, da se veliko ugodnih ponudb spletnih trgovcev v letošnji sezoni premika že v mesece pred odmevnim Black Friday-em. Spletni kupci sledijo dobrim ponudbam in se za nakupe televizorjev odločajo že prej.

Po čem trenutno povprašujejo spletni kupci?

Trendi zadnjih let kažejo, da potrošniki pri procesu nakupa televizijskega sprejemnika izbirajo med LED in LCD tehnologijo. LCD televizorji so trenutno cenovno ugodnejši od LED televizorjev in predvsem lažji, zato jih je lažje namestiti na steno, kar si potrošniki pogosto zaželijo. Imajo pa daljši odzivni čas, nekoliko ožje vidne kote in ne prikazujejo barv tako natančno kot LED televizorji, ki danes prevladujejo na trgu.

Tokrat smo na Ceneje.si pripravili kratek vpogled v dosedanja nihanja in trende povpraševanja.

Največji interes za nakup TV-jev potrošniki običajno začnejo izkazovati v mesecu septembru, vrh pa povpraševanje doseže v novembru ter začne vidno upadati šele meseca februarja. Povpraševanje v letošnjem septembru je že preseglo lanskega, tako upravičeno pričakujemo nadaljevanje tega trenda tudi v prihajajočih mesecih. 

Letos je na lestvici najbolj priljubljenih blagovnih znamk televizorjev, drugače kot zadnja leta, pristala znamka SONY. Med slovenskimi potrošniki so svojo popularnost ohranili še vedno priljubljena blagovna znamka televizorjev med Slovenci – SAMSUNG, sledijo pa PHILIPS, HISENSE in LG. Slovenci pa v letošnjem letu najpogosteje povprašujejo po televizorju znamke HISENSE – LED TV 58A7100F, med najljubših 5 izbir pa sta se uvrstila tudi Samsungova televizorja: LED TV 55TU7022 in QLED TV QE55Q60A ter televizorja PHILIPS: LED TV 43PFS5505 in LED TV 58PUS8506.

Ujemite torej jesenski val povpraševanja slovenskih potrošnikov po televizorjih in jih izpostavite na naši platformi za primerjalno spletno nakupovanje. Spletni kupci, ki so prisotni na Ceneje.si so v zadnji fazi nakupa, izkoristite trenutek, ko iščejo pravi izdelek zase in jim predstavite svojo ponudbo – naj izberejo ravno vaš televizor!