V pomladnih mesecih se spletna iskanja premaknejo tudi na ostale pripomočke za športe, v katerih se slovenski športniki že tradicionalno radi preizkušajo na svežem zraku, v naravi, kot je recimo tek. Najopaznejši dvig zanimanja je mogoče zaznati meseca marca. Visoka stopnja povpraševanja pa se ohrani vse tja do meseca avgusta.

V preteklem letu se je število navdušencev nad tekom še povečalo, saj tovrstna športna aktivnost mogoča tudi v bližnji okolici doma ter je cenovno ugodna, poleg dobrih tekaških copat namreč ne potrebujemo skorajda ničesar več. Podatki Ceneje.si kažejo, da so se ženske tekačice vsako leto odločale za nakup ustreznih tekaških športnih copat že v mesecu februarju, nato pa je bilo mogoče opaziti rahel upad, vse tja do meseca septembra z drugim vrhom povpraševanja.

Lani se je interes potrošnikov za nakup tekaških čevljev izjemno povečal, vrh pa se je (v primerjavi z letom poprej) premaknil na mesec april. Drugi vrh, ki je bil tudi občutno višji kot pretekla leta pa je doseglo v mesecu novembru. Povečanje prodaje tekaške opreme glede na minula leta zaradi podobnih razmer in normalizacije spletnega nakupovanja – pričakujemo tudi letos.

Hrvaške tekačice so ravno tako začele iskati ustrezno ponudbo tekaških čevljev že spomladi, februarja in marca. Pri sosedih je izrazit le en vrh povpraševanja, ki je tako v lanskem (izrednem) letu kot v letih poprej viden v mesecu aprilu.

Slovenski potrošniki so v zadnjih 4 tednih najpogosteje povpraševali po ženskih tekaških čevljih SALOMON xt wapta 3. Sledili so mu copati NIKE WMNS Revolution 5, ADIDAS ženski tekaški in trail čevlji TERREX AGRAVIC TR, SALOMON čevlji XT WAPTA 3 in NIKE Air Zoom Pegasus 37.

TOP znamke ženskih tekaških copat v Sloveniji so: SALOMON, NIKE, ADIDAS in MIZUNO.

Hrvati pa so v zadnjem mesecu najpogosteje iskali ženske tekaške čevlje ADIDAS Originals La Trainer Lite FW0580.Sledili so športni copati ADIDAS Ultrabboost 20 EG0720, ADIDAS Terex Tracerocker GTX, MIZUNO Running Trail Wave IBUKI 3 GTX in SALOMON 38 XT WAPTA 3W.

TOP znamke ženskih tekaških copat na Hrvaškem so: ADIDAS, NIKE, SALOMON in MIZUNO.

Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na prodaja@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂