Kako poleti združiti svoje priljubljene aktivnosti – dopustovanje, počitek in branje? Tako, da s seboj vzamete celotno knjižno omaro – v obliki E-bralnika! E-knjige so postale cenovno dostopne in izjemno priročne za branje, zato so bralniki med spletnimi kupci pridobili na priljubljenosti.

Razlikujejo se po velikosti zaslona, delovnem pomnilniku, podprtih formatih, glede na možnost brskanja po spletu itd. V prvi vrsti pa je pri nakupu e-bralnika pomembno, da uporabniku omogoča udobno izkušnjo branja v različnih svetlobnih pogojih, tudi na soncu. Pri tem se recimo najbolje obnese t.i. elektronsko črnilo, ki bralcu omogoča, da se brezskrbno preda bralskim užitkom tudi na sončni svetlobi. Za lažje branje so nekateri e-booki opremljeni celo z vgrajeno lučko, ki enakomerno osvetljuje bralno površino, in ponujajo optimizirano tehnologijo fontov z različnimi stili pisave ter velikostmi črk.

Kakšne E-bralnike pa boste svojim potencialnim kupcem ponudili vi? Jih boste še pravočasno izpostavili na Ceneje.si, kjer najdete največ spletnih kupcev v končni fazi nakupa – na enem mestu? Proskrbite, da vas kupci najdejo na vrhu povpraševanja po E-bralnikih, ki se približuje in dobite več informacij o možnostih izpostavitve na podpora@ceneje.si.

V predkoronskih sezonah so se potrošniki k tovrstnemu branju in nakupom zatekli predvsem v jesenskih in zimskih mesecih. Leta 2020 je preživljanje časa doma povzročilo visoko povpraševanje tudi v spomladanskih mesecih, v 2021 so se nato nakupne navade spletnih kupcev ponovno normalizirale in krepile. Tako smo zaznali nenadno, visoko rast povpraševanja v prvih poletnih mesecih. Letos je trend gibanja povpraševanja po E-čitalnikih sicer sledil lanskemu, a visok skok povpraševanja opažamo prav v začetku poletja ter upravičeno pričakujemo vrh, ki bo presegel vse vrhove povpraševanj preteklih nekaj let.

Letos slovenski elektronski bralci očitno najbolj zaupajo blagovnim znamkam E-bralnikov AMAZON, v primerjavi z lanskim letom pa so na relevantnosti oziroma priljubljenosti spletnih kupcev pridobile tudi znamke: KOBO, POCKETBOOK, BOOX in ONYX BOOX.

Na čem bodo Slovenci na plaži brali E-knjige?

Trenutno potrošniki najintenzivneje povprašujejo po e-bralniku KOBO Clara HD 6″ Touch 8GB WiFi (N249-KU-BK-K-EP). Naslednji, ki so se uvrstili med TOP 5 E-bralnikov, po katerih Slovenci v letošnjem letu najpogosteje povprašujejo pa so: AMAZON e-bralnik Kindle Paperwhite 2018 SP 8GB WiFi, KOBO e-bralnik Libra 2 32GB WiFi, AMAZON e-bralnik Kindle 2020 8GB Wi-Fi in BOOX e-bralnik Poke 3 (32GB, Android, Wi-Fi, Bluetooth).

Naj bo dopust vaših spletnih kupcev sproščen tudi zaradi novih, kakovostnih E-bralnikov, s katerimi se bodo potapljali v svet domišljije ali pa na plaži iskali nova znanja. Poskrbite za njih! V kolikor vas zanima več o možnostih učinkovite izpostavitve vaših izdelkov – ali pa bi si morda želeli pridobiti še natančnejši vpogled v že omenjeno kategorijo ali katero drugo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov.

Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂