Podatki Ceneje.si kažejo, da je zanimanje za praktične kuhinjske pripomočke v mesecu decembru v izrazitem poskoku. Imamo razlago? Imamo! 🙂

Na seznamu idej za darila se pogosto znajdejo praktični kuhinjski pripomočki, po katerih se povpraševanje decembra občutno poveča. Kuhinje obdarovancev Slovenci najpogosteje opremijo z multipraktiki, rezalniki in mešalniki, pri čemer je določen del zanimanja v tej kategoriji potrebno pripisati tudi pripravi na novoletna praznovanja.

Že leta opažamo med izdelki, ki jih spletni kupci izbirajo kot potencialna darila – svojevrsten trend. To so – kavni aparati, pri katerih se glavna sezona povpraševanja začne prav v času božično-novoletnih praznikov.

V mesecu decembru v slovenskih domovih najbolj diši. Vsaj tako kažejo naši podatki, zagotovo pa tudi – vaše izkušnje govorijo o enakem trendu. Gibanje povpraševanja po sestavinah za peko, kot so kvas, želatina ali sladkorna glazura, namreč izrazito poskoči v zadnjih tednih leta, ko se trudimo praznično vzdušje pričarati tudi s sladkimi dobrotami in vonjem po domačih božičnih cimetovih piškotih.

Slovenci prisegamo na znano blagovno znamko sestavin in pripomočkov za pekoDR. OETKER. Sledi BLOOM, AGAR, ODLIČNO in KRAŠ. Med najbolj iskanimi izdelki za peko so letošnje leto: želatina v prahu, suh pivski kvas, koruzni škrob, proteinski puding in sladkorna glazura. Lepo bo dišalo v slovenskih domovih, kajne?

Kdo je kralj kuhinje vsak december? Kuhinjski robot!

Izrazito povpraševanje po kuhinjskih robotih in multipraktikih smo lani zaznali med novembrom in februarjem, enak trend pa pričakujemo tudi letos. Spremembo pri izraženem nakupnem interesu po tovrstnih kuhinjskih napravah in aparatih za peko smo opazili le v letu 2020, ko se je zaradi epidemije povečano zanimanje obdržalo vse do meseca marca. 

Spletni kupci trenutno najraje pregledujejo in iščejo kuhinjske robote in multipraktike blagovnih znamk BOSCH, KENWOOD, GORENJE, KLARSTEIN in KITCHENAID.

Tudi palični mešalniki in pekači za peko sodijo k tistim gospodinjskim aparatom, pri katerih opažamo dokaj konstantno povpraševanje tekom leta, ki pa z mesecem novembrom prične naraščati. Upad je mogoče opaziti šele februarja oziroma marca, z izjemo leta 2020, ko je bilo zanimanje nekoliko večje. Spletni kupci so namreč intenzivno povpraševali po paličnih mešalnikih in pekačih za peko vse do meseca maja. 

Blagovne znamke paličnih mešalnikov, ki so favoriti med spletnimi kupci, so: BOSCH, GORENJE, BRAUN, BLACK& DECKERBLACK& DECKER in TEFAL. Med pekači za peko pa k top 5 znamkam uvrščajo EMILE HENRY, COLLINI, BIRKMANN, ZENKER in KINGHOFF.

Pri večini omenjenih kategorij je bilo povpraševanje na Ceneje.si že pred glavno sezono višje kot lani. Zakaj je temu tako? Eden izmed razlogov je zagotovo praktičnost nakupovanja na spletu, zaradi katere vse več potrošnikov kupuje na tem kanalu in se tako izogne neprijetnim decembrskim gnečam v nakupovalnih centrih. Drugi razlog pa je bolj smiselno in skrbno načrtovanje nakupov ter predpraznični popusti, ki kupce prepričajo, da se iskanja daril lotijo že novembra.

Poskrbite, da vaše izdelke opazijo kupci v obdobju, ko jih najintenzivneje iščejo – še pred prazniki. Kontaktirajte prodaja@ceneje.si in se pozanimajte o vseh možnostih izpostavitve in oglaševanja – poskrbite za večjo prodajo, pravi trenutek je ZDAJ.:)