Poletje je pred vrati in vroče postaja tudi v spletnih trgovinah. Na Ceneje.si spremljamo trende povpraševanja v vsaki posamezni kategoriji izdelkov in blagovnih segmentov. Tokrat smo naravnani poletno, saj podatki, razumljivo, kažejo na občuten sezonski porast povpraševanje po poletnih modnih kosih oblačil, obutve in dodatkov. Fashion je in! Lov za primernim modelom kopalk, poletnimi oblekami ali trendi sončnimi očali, se je že začel. Oglejmo si trenutno razpoloženje spletnih kupcev, kaj iščejo in kdaj je pravi čas za vas, da jim v svoji spletni trgovini to ponudite.

S kakršnim koli vprašanjem glede izpostavitve svojih izdelkov v kategoriji Fashion se lahko obrnete na podpora@ceneje.si in prejeli boste vse informacije o možnostih objave vaših izdelkov ter oglaševalskih aktivnostih.

Vsak marec zaznamo porast povpraševanja slovenskih potrošnic v kategoriji ženskih oblek, kjer pri izbiri trenutno vodijo lahkotne, poletne obleke. Meseca maja se povzpne povpraševanje po ženskih pomladnih oblekah na manjši vrh, največji vrh pa doseže z izključno poletnimi modeli v mesecu juliju. Lani se je povpraševanje po ženskih oblekah gibalo nekoliko bolj specifično. Zanimanje za tovrstne izdelke je bilo visoko v večjem delu leta, le vrhovi niso bili tako izraziti. Največ interesa smo zaznali ravno tako kot pretekla leta – v mesecu juliju, a nato se je povpraševanje spustilo pod tistega, ki smo ga lahko opazili leta poprej.

Kako se bodo poleti oblekle Slovenke?

S toplejšim vremenom se začne tudi sezona porok, zato zaznavamo povečano povpraševanje tudi pri ženskih oblekah, primernih za gosje na poročnem slavju. Takšna izbira je tudi TOP izbira slovenskih potrošnic v letu 2022. To je namreč maxi obleka NETTY, elegantno modre barve.

Kopalna sezona je tu!

Navade nakupov ženskih kopalk so kljub izrednim razmeram ostale skorajda enake kot pretekla leta. Slovenke raziskujejo ponudbo od meseca maja do septembra, povpraševanje pa je najvišje v juliju.

Pri moških potrošnikih lahko opazimo le nekolikšen upad povpraševanja po moških kopalkah preteklo leto, medtem ko se je le-to gibalo zelo podobno kot prejšnja leta, z vrhom meseca julija

Slovenci pri kopalkah letos prisegajo na blagovno znamko kopalk SPEEDO, tudi ostale priljubljene znamke kopalk so visoko prepoznavne (ADIDAS, NIKE), medtem ko se Slovenke odločajo za raznolike modele kopalk, blagovnih znamk z zelo različno stopnjo prepoznavnosti. Letos najbolj povprašujejo po kopalkah blagovne znamke MADORA, sledijo pa ji kopalke NABAIJI, AQUARILLA, SASSA in DORINA.

Pri nakupnem interesu za dekliške in fantovske kopalke je mogoče opaziti nekoliko drugačno gibanje trenda. Povpraševanje se prvič dvigne že v spomladanskih mesecih, v mesecu marcu, čedsar ni mogoče zaznati pri povpraševanju po ženskih in moških kopalkah. Nato pa se je absolutni vrh iz junijskega vrha v letu 2020 . leta 2021 premaknil kar za cel mesec. Tako je bilo največ zanimanja za nakup delkiških in tudi fantovskih kopalk mogoče zaznati že v mesecu juniju.

Kaj še iščejo spletni kupci za piko na i poletnih outfitov?

Poleg vidnega povpraševanja po poletnih oblačilih v kategoriji Fashion spremljamo tudi rast iskanj sončnih očal – nepogrešljivega modnega dodatka v sezoni toplejših mesecev. Potrošniki povprašujejo po njih vse do meseca julija in šele v septembru običajno zaznavamo upad zanimanja. 

Letos Slovenci najpogosteje iščemo RAY-BAN sončna očala RJ9062S – 7013/71, opazili pa smo, da se modeli očal iste blagovne znamke med TO 5 izbirami spletnih kupcev – pojavijo kar trikrat, kar kaže na zvestobo znamki RAY-BAN.

S kopalkami, poletno obleko in modnim parom očal na nosu bodo spletni kupci pripravljeni na poletje, pa ste vi, spletni trgovci tudi? S kakršnim koli vprašanjem glede izpostavitve svojih izdelkov v kategoriji Fashion se lahko obrnete na prodaja@ceneje.si in prejeli boste vse informacije o možnostih objave vaših izdelkov ter oglaševalskih aktivnostih.