[INTERVJU] Ecco Verde: »Skrivnost sta hitra dostava in odlična podpora kupcem!«

497

Spletna trgovina ecco-verde.hr je na največjem ecommerce tekmovanju v regiji, Web trgovac godine 2018 (v Sloveniji Spletni trgovec leta), osvojila nagrado Commitee Award. S predstavnico trgovine Urško Strmečki smo se v intervjuju pogovarjali, kaj je bilo odločilno, da jih je 29-članska strokovna komisija določila za najboljšo spletno trgovino leta 2018.
.

Katere lastnosti vas ločujejo od konkurence? Kaj je bilo po vašem mnenju odločilno za osvojitev nagrade na tekmovanju Web trgovac godine?

“Naš adut je zagotovo široka ponudba izdelkov, ki obsega več kot 200 mednarodnih in ekskluzivnih kozmetičnih blagovnih znamk ter več kot 7.000 izdelkov s področja 100% naravne kozmetike in dodatkov za nego. Glede na to, da ima naša spletna trgovina sedež in skladišča v Avstriji, od koder pošiljamo naročene izdelke našim strankam, nas odlikuje hitra dostava, ki običajno traja 2-3 delovne dni, ter odlična podpora našim kupcem.

Neprestano razvijamo našo trgovino. Vsakodnevno dodajamo nove izdelke in optimiziramo nakupni proces. V načrtu imamo tudi vključitev lokalnih blagovnih znamk ter dodajanje novih načinov plačil za naše stranke.”

» » Preberite tudi: 4 vprašanja, 4 odgovori za uspeh na spletu

Kateri so po vašem mnenju ključni letošnji izzivi na področju spletne trgovine?

“Eden ključnih izzivov spletnih trgovcev je, kako kupcem omogočiti najboljšo nakupno izkušnjo. V zadnjem času se zelo poudarja SEO optimizacija, omeniti je potrebno tudi prisotnost na spletnih iskalnikih in kanalih družbenih omrežij. Poleg tega želimo našim kupcem vsi omogočiti hitro in optimalno dostavo.”

Zmagovalci tekmovanja Web trgovac godine 2018

Kakšno dodano vrednost za spletne trgovce prinaša sodelovanje na takšnem tekmovanju?

“Zmagovalcem zagotovo omogoča prepoznavnost. Izjemno pomemben je tudi vprašalnik, ki poteka v ozadju tekmovanja, saj predstavlja direkten odziv kupcev na naše delo in ponudbo. Boljših povratnih informacij, ki so izredno koristne za nadaljnji razvoj vsakega spletnega trgovca, si ne bi mogli zamisliti!”

» » Omogočite si znanje skoraj 20 vrhunskih ecommerce strokovnjakov s konference Ecommerce Day 2018!