Urejanje vrta in okolice

Pomlad je popoln čas za urejanje doma in okolice. Po prvih pomladnih mesecih, ki so zaradi toplejšega in bolj suhega vremena najprimernejši za renovacijo doma, se spletni kupci kar hitro usmerijo tudi k urejanju zunanje okolice svojega doma. Vse daljše dneve namreč izkoristijo za delo na prostem; za obrezovanje, košnjo, sajenje in druga dela na vrtu.

Podatki Ceneje.si kažejo, da so v preteklem letu slovenski spletni kupci med vrtnimi orodji in napravami najpogosteje povpraševali po – kosilnicah in kaže, da lahko enak trend pričakujemo tudi letos. Poglejmo torej, kako in s čim se torej Slovenci (in Slovenke, seveda) lotijo obdelave statusnega simbola slovenske pridnosti – domače zelenice. 🙂 

Kaj trenutno iščejo slovenski kosci?

Izbira kosilnic v slovenskih spletnih trgovinah je velika, zato najde vsak natanko takšno, ki jo potrebuje za svoj, specifičen vrt. Naj bodo to električne kosilnice, namenjene manjšim zemljiščem do približno 600 m2, tihe, lahke in okretne akumulatorske kosilnice, bencinske kosilnice (primerne za vrtnarje in strokovnjake, ki opravljajo vsakodnevno košnjo), rotacijske (ki jih uporabljamo pri košnji srednje visoke trave), bobnaste, cilindrične ali pa tehnološko najnaprednejše in v zadnjih letih izjemno priljubljene – robotske kosilnice.

Slovenski spletni kupci se pred nakupom kosilnice o ponudbi izčrpno pozanimajo na spletu, kar ni presenetljivo, saj podatki Ceneje.si kažejo, da je lani povprečna cena kosilnice, po kateri so potrošniki povpraševali – znašala kar 608 evrov.

Večno vprašanje – kdaj bomo letos kosili?

V kolikor je bila količina padavin v mescu marcu zadostna, lahko pospešeno rast naše trave pričakujemo že v mesecu aprilu – in s tem tudi prvo košnjo. V skladu s tem sezonskim trendom smo ob pregledu najbolj priljubljenih kategorij blagovnega segmenta opreme za delo na vrtu opazili, da se interes potrošnikov za nakup vrtnih kosilnic izrazito stopnjuje od marca pa vse do meseca maja, ko krivulja doseže vrhunec. Graf povpraševanja kaže na podobnosti med letoma 2020 in 2021, z izjemo večjega poskoka povpraševanja v spomladanskem obdobju leta 2021.

V primerjavi z enakim obdobjem v letu 2020 pa smo lani zaznali tudi povečano zanimanje za krožne in zajeralne vrtne žage. Gibanje povpraševanja v prvi četrtini preteklega leta je opazno večje kot v enakem obdobju v letu 2020.

Katere kosilnice so trenutno TOP med slovenskimi kosci?

Izpostavite svoje izdelke na Ceneje.si tudi vi, naj bodo urejene zelenice in zadovoljstvo slovenskih potrošnikov tudi vaša zasluga. Spletni kupci namreč stalno iščejo nove kanale in ugodne ponudbe na spletu. Ravno to jim omogočamo na Ceneje.si – pri nas prihranijo čas iskanja želenega izdelka ter z izbiro najugodnejše ponudbe tudi svoj denar.

Zato – poskrbite za vidnost svojih izdelkov na Ceneje.si. Priskrbite si ključne informacije o vaših izdelkih in se tako hitro odzovite na spremembe nakupnega vedenja, morda bo letos travo treba pokositi že prej!