V naslednjih tednih in mesecih lahko pričakujemo precejšnje število dni s temperaturami nad 30 stopinjami. Kaj vidimo na platformi Ceneje.si in kako se lahko spletni trgovci pripravite na porast povpraševanja po napravah, ki v svojem osnovnem delovanju ohlajajo ozračje, ustvarjajo ugodno bivalno klimo in olajšajo vroče dni?

Skupino omenjenih izdelkov smo tokrat poimenovali kar izdelki za chilliranje, sem smo uvrstili klimatske naprave, kjer se vrh povpraševanja približuje z veliko hitrostjo, ventilatorje, s katerimi si lahko potrošniki enostavno in cenovno ugodno zagotovijo prijetno, hladnejšo bivalno klimo in hladilnike – najbrž je odveč komentar, da je pivo pač treba nekje ohladiti na pravo temperaturo. Ni pomembno, kako poskrbite za svoj chill v vročih in soparnih dneh – s kozarcem hladnega v roki ali obkroženi s prijetno mrzlo sapico – oglejte si, kako kaj se dogaja z interesom potrošnikov po tovrstnih izdelkih v teh dneh na naši platformi? 

KLIMATSKE NAPRAVE

S pomočjo podatkov lahko vidimo, da zanimanje za klime slovenskih potrošnikov začne naglo naraščati že maja, vrh pa doseže junija. Upadanje pa opažamo julija in avgusta. Nakupni interes seveda ni absoluten, temveč se lahko tudi nekoliko spreminja zaradi razlik v vremenskih razmerah določenega leta ali pa specifičnih situacij, kakršna so bila pandemična leta, ko smo Slovenci pokazali konzervativno in enotno povpraševanje po klimah skozi skoraj celotno leto.

Vsakoletni vrh povpraševanja po klimatskih napravah opažamo od meseca maja do julija, ko začne to upadati.

In katere klimatske naprave so pri Slovencih TOP letos? Najraje povprašujejo po klimatskih napravah MITSUBISHI, saj so se kar 3 omenjene blagovne znamke uvrstile v najbolj priljubljenih 5.

V množici velikih in močnih blagovnih znamk klimatskih naprav letos ni velikih presenečenj. Potrošniki še vedno prisegajo na znamko MITSUBISHI, ki ji sledijo že tradicionalno priljubljeni brandi  VOX, SAMSUNG in LG. Med peterico velikih pa se je pri naših spletnih kupcih znašla tudi blagovna znamka klimatskih naprav COOPER&HUNTER.

Kako se lahko ohladijo Slovenci ceneje?

Klimatska naprava je še vedno učinkovit način ohlajanja prostora in ohranjanja ugodnega ozračja v notranjih prostorih. A h katerim izdelkom se zatečejo spletni kupci, ki si želijo cenovno nekoliko ugodnejše rešitve? Na Ceneje.si opažamo, da se tako kot pri klimatskih napravah – nahajamo tudi na vrhu povpraševanja po ventilatorjih. Povečan interes potrošnikov pa lahko na podlagi podatkov preteklih let pričakujemo vse do konca meseca julija.

VENTILATORJI

Slovenci imamo še vedno najraje ventilatorje blagovne znamke VORTICE, sledijo pa ji HELIOS, KLARSTEIN, vedno popularno GORENJE in ventilatorske naprave znamke AIRMATE.

HLADILNIKI

Sezona prodaje hladilnikov je na slovenskem tržišču trenutno v teku. Ne glede na to, ali govorimo o hladilnikih z ali brez zamrzovalnika. Naši podatki kažejo, da je zdaj pravi čas, da poskrbite za svoje spletne kupce in poskrbite za njih z ustreznimi modeli hladilnikov, kjer bodo lahko shranjevali hladno pijačo v vročih dneh. Letos najpogosteje iščejo hladilnike blagovne znamke GORENJE, takoj za njimi pa so BOSCH, BEKO, KLARSTEIN in VOX.

In kako boste vi poskrbeli za svoje spletne kupce? Ponudite jim, kar iščejo, kjer to najraje iščejo – in poskrbite, da se bodo ohladili in chillirali ob hvadnem picu ravno z vašimi izdelki – na Ceneje.si. Če vas zanima več, ali bi si želeli pridobiti vpogled v omenjeno kot tudi katerokoli drugo kategorijo, nam pišite na podpora@ceneje.si e-mail naslov. Tukaj smo, da vam pomagamo bolje poslovati, zato ne odlašajte 🙂 Naj se spletni kupci ohladijo ravno z vašimi izdelki!