Predsednica strokovne komisije WTG2018 je dr. Jelena Rašula

521

Pred dobrimi tremi meseci se je v Sloveniji zaključilo največje regijsko tekmovanje s področja spletnega nakupovanja, Spletni trgovec leta, zdaj pa enako tekmovanje poteka na Hrvaškem. Mednarodno strokovno komisijo za izbor najboljših spletnih trgovcev v okviru tekmovanja Web trgovac godine 2018 (WTG2018) bo vodila dr. Jelena Rašula.

Dr. Jelena Rašula je vodja digitalnega marketinga pri Ceneje d.o.o., ki upravlja vodilne platforme za primerjalno nakupovanje v regiji ceneje.si, jeftinije.hr, idealno.rs in idealno.ba. Je tudi ena od ustanoviteljev blagovne znamke Shopper’s Mind, posvečene spodbujanju razvoja ecommerca v regiji. Študij je zaključila na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je pridobila doktorat s področja informacijsko-upravljalskih ved. V svoji karieri je zasedala vidnejša delovna mesta s področja IT in marketinga. Že vrsto let predava na Ekonomski fakulteti, s svojim start-up projektom pa je v letu 2013 prejela tudi zmagovalno nagrado 20.000 €.

Web trgovac godine je največje tekmovanje spletnih trgovcev v regiji, ki na Hrvaškem poteka že 4. leto zapored. Vsako leto na njem sodelujejo vse najvidnejše spletne trgovine, letos jih je že več kot 100, kar je največ do sedaj. Tekmovalce se ocenjuje na podlagi dveh ključnih področij uspešnega poslovanja na spletu: zadovoljstva kupcev in tehnične skladnosti trgovine z evropskimi smernicami varnega spletnega nakupovanja. Finaliste nato ocenjuje še 29-članska mednarodna komisija, ki jo sestavljajo vrhunski strokovnjaki s področja spletne trgovine in spletnega poslovanja. Tekmovanje Web trgovac godine 2018 se bo zaključilo s slavnostno podelitvijo nagrad na konferenci Ecommerce Day 2018, ki bo 28. marca v Zagrebu.

Imate spletno trgovino na Hrvaškem? IZKORISTITE BREZPLAČNO PRIJAVO NA WTG2018 »

.