Orodje Google Analytics (GA) spremlja podatke na naši spletni strani ter nam omogoča analizo učinkovitosti oglaševanja. Analiza AdWords kampanj je lahko zelo hitra in učinkovita, saj imamo v Google Analytics prikazane tako stroške kot tudi druge podatke, povezane z nakupom in obnašanjem uporabnika. Kaj pa kanali, kot so družbena omrežja, kjer so stroški kampanj skriti v ločenih orodjih, kot na primeru spodaj?

GoogleAnalytics_costsVir: owox.com

Tisti, ki se ukvarjamo z digitalnim marketingom, za namere optimizacije spletnih kampanj zato sestavljamo svoja poročila, iz katerih lahko izračunamo ROI, ROAS in druge indikatorje učinkovitosti.

Da pa tega dela ne bi bilo potrebno opravljati ročno, je Luka Žnidaršič, strokovnjak za Facebook oglaševanje pri spletni agenciji Red Orbit na konferenci Digitalna realnost: Ecommerce 2016 omenil OWOX, orodje za povezavo Facebook podatkov s spletno analitiko.

Uvoz stroškov v Google Analytics

Na spletni strani OWOX lahko najdete različne storitve. Med njimi je tudi OWOX BI Pipeline, ki vam omogoča povezavo podatkov z Google analitiko. Podatki iz »zunanjih virov« so tako dostopni na enem mestu, kar vam lahko znatno olajša analizo spletnih kampanj.

GoogleAnalytics_costs_importVir: owox.com

Preizkusila sem ga za vas!

Orodje sem preizkusila v praksi in priznam, da je uporaba precej preprosta. Vse, kar potrebujete za uvoz Facebook stroškov, je ustrezen nivo dostopa do vašega Facebook računa, ustrezen dostop do Google Analitike ter nov »Data Set / Data Import«. OWOX vas vodi skozi celoten postopek, ki traja približno 5 minut.

Težava, na katero sem naletela, pa je ta, da OWOX ne podpira uvoza, če so na GA View-u uporabljeni filtri (na primer filter za lastne IP naslove) in je v tem primeru trud zaman. Tej težavi se lahko izognete tako, da ustvarite nov View in na njem analizirate učinkovitost svojih kampanj.

Owox_filtered_view

Vas zanima več o postopku?

Če boste imeli težave z uvozom, mi napišite komentar pod člankom. V primeru večjega zanimanja lahko pripravim podrobnejši prispevek z zaslonskimi slikami, kjer bo postopek razložen po korakih.