Mnogi verjetno že poznate ExtremeVital, trgovino z vrhunsko športno opremo. Ste si že ogledali njihovo spletno stran extremevital.com, ki je dokazano navdušila tako kupce kot komisijo, kar dokazuje tudi prestižna Web challenger nagrada, ki so jo prejeli letos v okviru Spletnega trgovca leta 2019? Absolutno zmago pa je ekipa slavila tudi v kategoriji Športna oprema.

V nadaljevanju si lahko preberete intervju z Alešem Justinom, vodjo marketinga in spleta podjetja ExtremeVital.

ExtremeVital je to leto nagrajen z dvema nagradama na tekmovanju Spletni trgovec leta 2019. Kakšni občutki vas preplavljajo ob dejstvu, da so vas vaši kupci in komisija nagradili?

A. J.Zelo smo počaščeni in hvaležni za obe prejeti nagradi, tako za glavno nagrado kot tudi za nagrado iz panoge. Nagrad ne dojemamo samo kot priznanje za naše trdo delo in pozitivno motivacijo, temveč tudi kot spodbudo in obvezo do naših kupcev. Ter seveda zavezo za splošno nadaljnje dobro delo.”

Aleš Justin (drugi z leve) z nagrado za najboljšo spletno trgovini v kategoriji Športna Oprema

RAZVOJ IMA ZAČETEK, KONCA PA NE!

Koliko časa ste porabili za razvoj vaše spletne trgovine? Kolikšen je bil strošek tega razvoja?

A. J.“Razvoj spletne strani je nepretrgan proces, ki se nikakor ne konča s primarno postavitvijo strani, temveč se pravo delo na tej točki v resnici šele prične. Razvoj ima torej začetek, konca pa ne. V tem pogledu je časovni kontekst nedoločljiv. Strošek izdelave prav tako ni enkraten dogodek, temveč je planiran vsakomesečni pričakovan izdatek.”

Ne le, da ste zmagali v kategoriji Športna oprema, ampak ste prav vi dobili tudi glavno nagrado tekmovanja Spletni trgovec leta 2019! Kaj mislite, da je ključno za vašo zmago?

A. J.“Velika mera naše pozornosti in truda gre k izboljševanju uporabniške izkušnje, zato menim, da so poleg dobre ocene strokovne komisije veliko prispevali prav naši uporabniki oz. kupci.”

Kaj je tisto, kar vas loči od konkurence?

A. J.“Težko sodim, po čem se resnično razlikujemo, vsekakor pa se zelo trudimo, da bi v naši spletni trgovini razvijali funkcionalnosti, ki bodo pripomogle k boljši uporabniški izkušnji naših kupcev, pri čemer se včasih res zgodi, da razvijemo nekaj, česar konkurenca še nima, npr. testiranje in izposoja opreme neposredno na strani, ipd.”

Kakšni so vaši nadaljnji načrti za razvoj in kako bo vaša trgovina postala še boljša v letu 2020?

A. J.“Poleg že večkrat omenjene izkušnje uporabnikov med drugim načrtujemo širitev na trge, kjer še nismo prisotni. Dejanski spisek vseh izboljšav, ki jih nameravamo uvesti v prihodnosti, pa se dnevno daljša in je nikoli dokončana zgodba.”

Kaj za vas pomeni ta nagrada in kakšen vpliv bo, po vašem mnenju, imela za vaše kupce?

A. J.“Kot sem že omenil – nagrado sprejemam s ponosom, saj je veliko priznanje za naše delo. S tem ne mislim samo na trud spletne ekipe, temveč celotnega kolektiva, saj je spletna trgovina v veliki meri odvisna tudi od dobrega sodelovanja vseh zaposlenih. Je pa tudi velika zaveza za nadaljevanje kakovostne prakse.”

Kaj so po vašem mnenju ključni izzivi na področju spletne trgovine?

A. J.“Ker je splet dinamičen medij in se neprestano razvija, je pomembno stalno slediti trendom in tehnologiji. Le tako je mogoče pravočasno reagirati na spremembe. Seveda pa ne za vsako ceno in vedno, včasih se namreč izkaže, da je bolje počakati in se osredotočiti na kakšen drug izziv. Spletna trgovina je kompleksna celota sestavljena iz mnogo manjših, a zelo pomembnih delcev, na koncu pa je najpomembnejša dobra uporabniška izkušnja. Zelo pomembno vlogo igra tudi logistika, ki je poglavje zase ter konkurenčnost na globalnem trgu.”

Bi radi za konec kaj dodali?

A. J.“Ponovno lepa hvala podeljevalcu, komisiji in našim kupcem za izkazano zvestobo. Obljubim, da ne bomo zaspali na pridobljenih lovorikah.”

Zmagovalci Spletni trgovec leta 2019

V nadaljevanju poglejte video intervju z Alešem Justinom na tekmovanju Spletni trgovec leta 2019!