Že 9. leto zapored smo bili priča tekmovanju Spletni trgovec leta, a tokrat v drugačni preobleki in z novim imenom – WEB RETAILER AWARD 2020.
Tekmovanje je to leto dobilo nove regijske razsežnosti, saj se je sočasno odvilo v Sloveniji, 6. leto zapored na Hrvaškem in prvič v Srbiji!

Skoraj 400 prijavljenih trgovcev

Tekmovanje Web Retailer Award organizirata Shopper’s Mind in Ceneje.si, največji portal za primerjanje cen in ponudb spletnih trgovin. Cilj je predvsem pomagati trgovcem, da se spodbuja rast in razvoj kvalitetnih spletnih trgovin. Čisto vsak prijavljeni trgovec prejme tehnično analizo in mnenja kupcev ter napotke, kaj lahko izboljšajo, da bi imela njihova trgovina kar najboljši UX in CX. 

Poleg tega pa s tekmovanjem dajemo dodaten občutek varnosti spletnim potrošnikom, kar je sploh zdaj velikega pomena, saj je online nakupovanje postalo del našega vsakdana.

Na tekmovanje se je prijavilo 381 spletnih trgovcev. Vsi prijavljeni trgovci so anketirali svoje kupce o uporabniški izkušnji v njihovi spletni trgovini. Potrebovali so najmanj 50 rešenih anket, da so se sploh lahko kvalificirali v tekmovanje in se borili za finale. 

Naslednji korak je bilo ocenjevanje trgovin na dveh področjih: zadovoljstvo kupcev in tehnična skladnost trgovine z evropskimi standardi varnega spletnega nakupovanja. Od 381 spletnih trgovin jih je v finale prišlo 49 in te so šle v ocenjevanje 40 članom mednarodne komisije 2020.

Pompozna podelitev se je preselila na Zoom

Vsa ta leta so bili trgovci navajeni veličastne podelitve nagrad, ki se je odvila v okviru konference Ecommerce Day. Tudi slednja se je letos preselila na splet, in sicer pod nazivom Ecommerce Growwwth Show, kjer lahko kdorkoli brezplačno dostopa do digitalne knjižnice številnih e-commerce webinarjev mednarodnih strokovnjakov z različnih Ecommerce področij.

S tekmovanjem dajemo dodaten občutek varnosti spletnim potrošnikom, kar je sploh zdaj velikega pomena, saj je online nakupovanje postalo del našega vsakdana.

Tako je bila tokrat tudi podelitev izvedena virtualno z vsemi finalisti, ki si jo lahko ogledate spodaj.

Podeljenih 34 nagrad – Čestitke zmagovalcem

ADRIATIC NAGRADA ZA NAJBOLJŠO SPLETNO TRGOVINO V CELI REGIJI

Adriatic Award: gizzmo.hr

“Vau!!! Že tretja nagrada danes, toda ta je res posebna, ker jo podeljujete prvič in resnično veliko priznanje je biti prva spletna trgovina, ki jo je prejela. Odličen občutek je biti prepoznan v celotni regiji, upamo, da bomo kmalu na voljo potrošnikom v Srbiji, za zdaj pokrivamo Hrvaško in Slovenijo. Hvaležni in presrečni smo ob tem priznanju. Še naprej si bomo prizadevali, napredovali in izpolnjevali potrebe naših strank. Hvala vam!”

Izjava Mirnesa Jusofovića iz gizzmo.hr po prejetju nagrade.

Web Retailer Award 2020 zmagovalci v Sloveniji

GLAVNE NAGRADE WEB RETAILER AWARD 2020 

Web Champion Award: vitapur.si
Web Challenger Award: svetuzitka.com

NAGRADE ZA NAJBOLJŠE SPLETNE TRGOVINE PO MNENJU KUPCEV

1st People’ Choice Award: lchf-style.si
2nd People’s Choice Award: e-trgovina.autocommerce.si
3rd People’s Choice Award: zoohit.si

NAGRADA KOMISIJE ZA NAJBOLJŠO SPLETNO TRGOVINO

Committee Award: svetpohistva.si

NAGRADE PO KATEGORIJAH 

Consumer tech: outletshop.si
Food & Health & Beauty: malinca.si
Home & Garden: vitapur.si
Services: hisadaril.si
Specialised stores: svetuzitka.com
Sport & fashion & kids: papina.si
Web shopping malls: emundia.si

NLB & MASTERCARD® PODELILA POVSEM NOVO NAGRADO

Best Payment Experience Award: hajdi.si

NLB & Mastercard, ki sta pokrovitelja dogodka, sta se odločila, da eni izmed slovenskih trgovin podelita nagrado za najboljši plačilni tok in metode. Ker NLB & Mastercard zagotavljata predvsem varnost in učinkovitost plačila, smo trgovino ocenjevali na podlagi 3 sklopov:

  • Ankete zadovoljstva kupcev
  • Tehnične skladnosti trgovine
  • Skritega nakupa, kjer se je ocenjevala neposredna nakupna izkušnja in je bil fokus predvsem na metodah plačila in učinkovitosti le-teh.

V anketi o zadovoljstvu kupcev so kupci hajdi.si pokazali veliko zadovoljstvo z načinom in možnostmi plačila.

“Hvala, to je res- VAU! To je veliko presenečenje za nas in smo zelo veseli, da ste opazili naše prizadevanje širitve na zunanji trg. Ta korak ni bil lahek in je velik izziv za nas, a upam, da nam uspe. Posebej bi se rada zahvalila svojim, zelo marljivim, sodelavkam in sodelavcem. Obenem pa tudi vsem našim strankam, ki nas že ves ta čas podpirajo in se še naprej vračajo na naše spletne strani. Za vas se bomo tako trudili še naprej! Sinergija v ekipi je fantastična! Na delo pridem vsak dan nasmejana, kar tudi mislim, da je najpomembneje. In upam, da boste to čutili tudi vi. Hvala iz dna srca!” je izjavila Hajdi Korošec Jazbinšek iz hajdi.si po prejetju nagrade.

Trgovina Hajdi.si ponuja kompleksne metode plačila, ki so za uporabnika zelo enostavne, intuitivne, še posebej na mobilnih napravah. Njihova UX izkušnja je bila ocenjena kot “Odličen plačilni tok in metode”. Zato sta jo NLB & Mastercard nagradila z gastronomskim doživetjem – večerjo za 10 oseb v restavraciji z Michellinovo zvezdico.

Web Retailer Award 2020 zmagovalci na Hrvaškem

GLAVNE NAGRADE WEB RETAILER AWARD 2020 

Web Champion Award: gizzmo.hr
Web Challenger Award: ecco-verde.hr

NAGRADE ZA NAJBOLJŠE SPLETNE TRGOVINE PO MNENJU KUPCEV

1st People’ Choice Award: bijela-tehnika.com
2nd People’s Choice Award: Klima koncept d.o.o
3rd People’s Choice Award: sonusart.hr

NAGRADA KOMISIJE ZA NAJBOLJŠO SPLETNO TRGOVINO

Committee Award: muziker.hr

NAGRADE PO KATEGORIJAH 

Consumer tech: gizzmo.hr
Food & Health & Beauty: ecco-verde.hr
Home & Garden: pethome.hr
Sport & fashion & kids: woolf.hr
Web shopping malls: senzacionalno.hr

Web Retailer Award 2020 zmagovalci v Srbiji

GLAVNE NAGRADE WEB RETAILER AWARD 2020 

Web Champion Award: dormeo.rs
Web Challenger Award: mamino.rs

NAGRADA KOMISIJE ZA SPLETNO TRGOVINO

Committee Award: eurovik.rs

NAGRADE PO KATEGORIJAH 

Consumer tech: autogume.rs
Food & Health & Beauty & Specialised store: sexyshop.rs
Home & Garden: dormeo.rs
Sport & fashion & kids: mamino.rs
Web shopping malls: tehnomanija.rs

ČESTITKE VSEM ZMAGOVALCEM!  Upamo, da bomo lahko prihodnje leto z vami ponovno delili fotogalerijo, kjer se bomo v znak praznovanja skupaj veselili, rokovali in objemali.