DELOVNI PREIZKUS 2017/2018: Brezplačno preizkusite kandidate za delo v vašem ecommerce podjetju!

Imate podjetje s področja spletne trgovine ali spletnih dejavnosti in na novo zaposlujete? Pa veste, da obstaja način preizkusa potencialnih kandidatov, ki vam omogoča, da na konkretnem delovnem mestu preverite njihova znanja in veščine – in to brez stroškov za vas? V nadaljevanju preverite vse podrobnosti programa Delovni preizkus 2017/2018!

Kot pišejo na portalu Data.si je Zavod za zaposlovanje nedavno objavil javno povabilo Delovni preizkus 2017/2018, na katerega se lahko prijavite vsi delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije, ter na ta način na konkretnem delovnem mestu preizkusite brezposelne kandidate.

Med delovnim preizkusom vam ni treba skleniti delovnega razmerja

V času delovnega preizkusa je izbrani delavec še vedno prijavljen med brezposelnimi, zato vam z njim ni potrebno skleniti delovnega razmerja. To dejansko pomeni, da lahko že pred morebitno zaposlitvijo kandidat spozna delovne postopke in naloge na specifičnem delovnem mestu, vi pa preverite njegove spretnosti in znanja.

Preizkus praviloma traja 8 ur na dan največ 5 dni v tednu, skupno pa najmanj 100 ur do enega meseca.

Delavca plača Zavod, ki vam tudi povrne upravičene stroške

V času delovnega preizkusa morate izbranega brezposelnega delavca obvezno zavarovati za invalidnost in smrt kot posledico poškodbe pri delu, poleg tega mu morate omogočiti vsaj 20 ur dela pod strokovnim vodstvom mentorja. Zavod vam zato povrne stroške v višini 206 € na udeleženca v delovnem preizkusu.

Delavec pred pričetkom opravljanja delovnega preizkusa z Zavodom sklene pogodbo o vključitvi v program ter opravi zdravniški pregled, po opravljenem preizkusu pa od Zavoda prejme dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz.

Kako in do kdaj lahko koristite prednosti delovnega preizkusa?

Kot delodajalec lahko vašo ponudbo za delovni preizkus oddate na območni službi Zavoda za zaposlovanje. Prijave bodo možne do porabe sredstev (v ta namen je v slovenskem proračunu na voljo 1,9 milijona evrov), najdlje pa do 31. julija 2018. Preko delovnega preizkusa se bo delodajalcem predstavilo okoli 2100 brezposelnih, pojasnjujejo na Data.si.

Lahko izkoristite več delovnih preizkusov zapored?

V okviru javnega povabila lahko delodajalci oddate več zaporednih ponudb za delovni preizkus, vendar morajo biti ob oddaji nove ponudbe vsi predhodni preizkusi zaključeni in izpolnjeni pogoji glede zaposlitev po zaključenih delovnih preizkusih.

Takšen način preizkusa kandidatov na konkretnem delovnem mestu se je izkazal za uspešnega tako za delodajalce kot brezposelne, saj na Zavodu ocenjujejo, da se je »doslej po zaključku delovnega preizkusa pri istem ali drugem delodajalcu zaposlilo okrog 70 odstotkov udeležencev programa«, pišejo na Dati.

Vas zanima več?

Preberite tudi: