Nova realnost, ki smo ji priča pretekle tedne v Sloveniji je začasno zaustavila javno življenje v državi. Nujni zajezitveni ukrepi so zahtevali zaprtje vseh storitvenih dejavnosti, Trgovina pa se je popolnoma preselila na splet. A zaradi množičnega in odgovornega upoštevanja omejitev nove dejanskosti s strani državljanov, lahko v kratkem upravičeno upamo in pričakujemo izboljšanje epidemiološke situacije v Sloveniji. Nekateri ukrepi pa so se že zrahljali in sprostili.

Med prvimi panogami, ki bodo tako zagotovo ponovno zaživele, so tiste, kjer je medsebojnih stikov zelo malo. Dejavnosti, ki so že vzpostavile delovne procese ter tako poskrbele za prve faze zagona gospodarstva, so: vulkanizerske delavnice, avtopralnice, mehanične delavnice in servisi za popravilo tehničnega blaga.

Zavedati pa se moramo tudi, da bo v sezoni po sezoni ‒ val povpraševanja resnično ogromen, pričakovanja glede ustrezne ponudbe pa velika.

Na našem portalu Shopper’s Mind smo že 6. februarja pisali o pomembnosti pravočasnega oglaševanja pred samim začetkom glavne sezone povpraševanja po letnih pnevmatikah v članku: https://smind.si/vse-kar-morate-vedeti-pred-sezono-nakupov-letnih-pnevmatik/. Vrh povpraševanja po pnevmatikah je po besedah našega sogovornika g. Gregorja Korelca iz Avtocentra Avtostop prodaja avtomobilskih pnevmatik odvisna tudi od vsakoletnih eksternih dejavnikov, med katere sodijo različne vremenske spremembe. Med take lahko vsekakor uvrstimo tudi izredne okoliščine, s katerimi smo se primorani spopasti v trenutnem času. Pričakovana sezona je tako postala sezona po sezoni, ki je že v teku.

Potrošniki že iščejo moto in letne pnevmatike

S pomočjo unikatnega orodja Brand Performance Insights smo opazili, da je povpraševanje po moto in letnih pnevmatikah začelo občutno naraščati 18. aprila. To lahko razumemo kot očiten začetek sezone!

Hiter in učinkovit način za to je oglaševanje na Ceneje.si. Več lahko izveste TUKAJ.

Zagotovo se vsi strinjamo, da se ključ do uspešnega zagona gospodarstva skriva v doslednem upoštevanju zaščitnih ukrepov ob istočasni postopni oživitvi gospodarskih dejavnosti. Zavedati pa se moramo tudi, da bo v sezoni po sezoni ‒ val povpraševanja resnično ogromen, pričakovanja glede ustrezne ponudbe pa velika.

Izjemno pomembno je, da se pripravite pravočasno ter poskrbite za ponoven zagon svoje prodaje že v tem tednu, pred sprejetjem odločitve o ponovnem odprtju določenih servisnih dejavnosti. Naj nas izzivi sedanjosti ne presenetijo, spletni trgovci bodite biti pripravljeni, saj so kupci že v nizkem štartu.

Ob umiritvi trenutnih razmer in sprostitvi določenih dejavnosti tako lahko pričakujemo izjemen porast zanimanja za nakup pnevmatik. Zato je izjemno pomembno, da ste v tem ključnem trenutku izpostavljeni ter kupcem, ki morali do sedaj zaradi izjemnih okoliščin zajezitve širjenja COVID-19, odlagati nakup – ponudite ravno to, kar potrebujejo.