CERTIFIED SHOP® in EMOTA označujeta varno spletno nakupovanje – v celotni Evropski Uniji!

Oznaka zaupanja CERTIFIED SHOP® je edina oznaka v Sloveniji, ki trgovcem omogoča pridobitev evropske oznake zaupanja EMOTA, ki jo ima že več kot 14.000 trgovcev! Zvezdice v oznaki kažejo stopnjo zanesljivosti spletnega trgovca. Večje kot je število zvezdic, bolj varen je nakup!

Oznake zaupanja izboljšajo vašo prodajo!

Zaupanje je drugi najpomembnejši dejavnik, zaradi katerega se potrošnik odloči za nakup pri posameznem trgovcu. Raziskave kažejo, da lahko pravilno izpostavljena oznaka zaupanja, kot je CERTIFIED SHOP®, vpliva na povišanje konverzij! Samo z nacionalno oznako CERTIFIED SHOP® lahko pridobite tudi evropsko oznako zaupanja EMOTA, ki potrjuje skladnost z evropskimi standardi varnega nakupovanja in jo ima že več kot 14.000 evropskih trgovcev.

povecanje-zaupanja-324x216

Povečanje zaupanja v očeh kupcev

Mnenje kupcev je eden ključnih elementov varnega nakupovanja, zato je v postopku certifikacije izredno pomembno. Po podatkih raziskave * več kot 60 % kupcev meni, da je pomembno, da ima trgovec oznako zaupanja in mu posledično zaupajo!

S potrošniki je težko vzpostaviti odnos zaupanja, še posebej v primeru, da gre za nove kupce.

*Spletna raziskava ECC-Net (The European Consumer Centres Network), 2012, n=573.

povecanje-konverzij-324x216

Izboljšanje konverzij in s tem prodaje

Raziskava*, ki so jo nedavno opravili na priznanem inštitutu Baymard, dokazuje, da oznake zaupanja učinkovito povečujejo občutek varnosti, ki ga dobi kupec ob obisku spletne trgovine. Na ta način uspešno znižujejo število zapuščenih košaric. 

Oznake zaupanja dokazano vplivajo na povečanje konverzij, s tem pa tudi na izboljšanje prodaje.

*Raziskava Baymard Institute 2016, n=1044 spletnih uporabnikov, ZDA.

mednarodna-oznaka-324x216

Mednarodna oznaka zaupanja

Samo s pridobitvijo nacionalne oznake CERTIFIED SHOP® si lahko zagotovite tudi evropsko oznako zaupanja EMOTA, ki potrjuje skladnost z evropskimi standardi varnega nakupovanja na spletu in jo ima že več kot 14.000 evropskih trgovcev. 

S tem ste uvrščeni tudi na seznam zanesljivih spletnih trgovcev v Evropi in potrošnikom jasno sporočate, da poslujete skladno tako z nacionalnimi kot tudi evropskimi standardi varnega nakupovanja!

Pridružite se skupnosti več kot 14.000 zanesljivih trgovcev v Evropski Uniji!

V sklopu certifikacijskega postopka CERTIFIED SHOP® in EMOTA
pridobite ključne podatke za izboljšanje vaše spletne trgovine

pop-up-on-the-screen-982x

1. ANALIZA: Zadovoljstvo in mnenje vaših kupcev takoj po opravljenem nakupu

Z namestitvijo CERTIFIED SHOP® skripte za merjenje zadovoljstva potrošnikov lahko trgovec v samo nekaj klikih prične zbirati ocene potrošnikov! Skripta omogoča, da se kupcu takoj po opravljenem nakupu prikaže pop-up, na katerem se nahaja povezava do ankete o zadovoljstvu. Na ta način zagotavljamo realno in transparentno oceno trgovca, saga ocenjujejo samo tisti potrošniki, ki so v danem trenutku pri njem opravili nakup.

Za uspešno oceno mora trgovec v certifikacijskem postopku zbrati najmanj 50 mnenj kupcev z oceno 60 % ali več.

2. ANALIZA: Skladnost z evropskimi standardi varnega nakupovanja na spletu

Shopper’s Mind v sklopu certifikacijskega postopka izvaja tudi preverjanje skladnosti s tehničnimi standardi. Preverjajo se varnost košarice, identifikacija lastnika trgovine, prisotnost zakonsko predpisanih aktov, kvaliteta vsebine in podobno. Glede na to, da preverjamo skladnost s strogimi EU standardi in hkrati z nacionalnimo zakonodajo, ki se nanaša na spletno nakupovanje, smo edini v Sloveniji pristojni, da vam poleg CERTIFIED SHOP® podelimo tudi evropsko oznako EMOTA!

Za uspešno certifikacijo mora trgovec doseči oceno 45 % ali več, za ★★★ pa mora izpolnjevati še 9 obveznih pogojev!

skladnost-s-standardi-982x636
skrivni-kupec-982x636

3. ANALIZA: Nakupna izkušnja skrivnega kupca

Shopper’s Mind v sklopu certifikacijskega postopka preverja tudi realno izkušnjo skrivnega kupca. Slednji beleži svoje zadovoljstvo z nakupom v posamezni trgovini, pri čemer se osredotoča predvsem na trgovčevo komunikacijo.

Ta element ne vpliva na oceno, a če se izkaže, da spletni trgovec ne ponuja pomoči, ki kupcu pripada po zakonu, si pridržujemo pravico, da oznake ne podelimo.

4. POROČILO Z OCENO: Vpogled v priporočila za izboljšanje vaše trgovine

Poročilo vsebuje informacije o doseženi ravni oznake zaupanja (★, ★★ ali ★★★ ) ter ocene trgovca na 4 ključnih področjih varnega nakupovanja na spletu: zadovoljstvo kupcev, skladnost s tehničnimi standardi, mnenje skritega kupca in NPS (net promoter score). Poročilo vključuje tudi pregled kriterijev, ki so vplivali na zadovoljstvo kupcev.

To poročilo je ključno za izboljšanje vaše spletne trgovine, saj vam ponuja vpogled v to, kako lahko nadgradite skladnost trgovine s tehničnimi standardi varnega nakupovanja na spletu in povečate zadovoljstvo vaših kupcev.

Po uspešno opravljenem certifikacijskem postopku CERTIFIED SHOP® in EMOTA
pridobite nekatere ključne elemente za promocijo vaše trgovine kot zaupanja vredne

Oznaka CS na ekranu

5. NACIONALNA OZNAKA: Nacionalna oznaka zaupanja CERTIFIED SHOP®

Pravica do uporabe oznak zaupanja CERTIFIED SHOP® in EMOTA velja eno leto z možnostjo podaljšanja, v primeru da trgovec izpolnjuje merila za pridobitev obeh oznak, in obsega:

  • uporabo na vseh (pod)straneh vaše spletne trgovine
  • uporabo na vseh internih promocijskih kanalih (e-mail newsletter, tiskovine)
  • uporabo v neplačljivih promocijskih objavah na spletnih kanalih (Facebook, Twitter, Instagram)
  • uporabo v oglaševanju na portalih za primerjalno nakupovanje ceneje.si in jeftinije.hr
  • uporabo v radijskih oglasih in drugih oblikah zvočnih zapisov

Po dogovoru je, glede na želeni obseg uporabe s strani trgovca, možno pridobiti tudi večji obseg pravice do uporabe oznak zaupanja (npr. v tiskanih ali TV oglasih, pri plačljivem oglaševanju, v tiskanih medijih in podobno).

6. EVROPSKA OZNAKA: Evropska oznaka zaupanja EMOTA

Skupaj z oznako CERTIFIED SHOP® pridobite tudi evropsko oznako zaupanja EMOTA, ki vam omogoča prepoznavnost na mednarodni ravni. To oznako, ki potrjuje skladnost trgovca z evropskimi standardi varnega nakupovanja na spletu, ima že več kot 14.000 evropskih trgovcev.

Shopper’s Mind je edina institucija v Sloveniji, ki je pristojna za podeljevanje te oznake. Zagotovite si jo lahko le s pridobitvijo nacionalne oznake CERTIFIED SHOP®.

emota-982x636
05-CS-CERIFIKAT-big

7. CERTIFIKAT: Javno objavljen certifikat spletne trgovine

S pridobitvijo oznak zaupanja si zagotovite mesto na seznamu imetnikov nacionalne oznake ter s tem javno objavljen spletni certifikat, preko katerega lahko kupci preverijo verodostojnost vaših oznak zaupanja.

Iz tega razloga je ključno, da na spletni strani uporabljate CERTIFIED SHOP® skripto za prikaz oznak zaupanja, ki vključuje ustrezno povezavo do vašega certifikata. Omogoča vam prikaz najnovejše oznake zaupanja in vas tako označuje za zanesljivega trgovca. Primer certifikata »

8. PROMOCIJA V EU: Objava na seznamu evropskega združenja EMOTA

EMOTA je krovna evropska institucija, ki spodbuja spletno in večkanalno nakupovanje na področju Evrope. Osnovno poslanstvo združenja je spodbujanje spletne trgovine, pomoč pri oblikovanju politik za odpravo ovir čezmejnemu nakupovanju ter vzpostavljanje enotnega evropskega trga.

S pridobitvijo oznake EMOTA vam pripada tudi mesto na seznamu certificiranih trgovcev v EU.

emota-find_cs_shops
Ceneje SI

9. PROMOCIJA V SLO: Objava oznake ob vaših ponudbah na Ceneje.si

Vodilni slovenski portal za primerjalno nakupovanje, ceneje.si, na enem mestu omogoča primerjavo več kot 1.150.000 dnevno aktivnih ponudb preko 400 trgovcev!

Ob ponudbah vseh trgovcev, ki so partnerji portala ceneje.si in imajo na njem objavljene svoje izdelke, je prikazana tudi oznaka CERTIFIED SHOP®.

Portal ceneje.si s prikazom oznake CERTIFIED SHOP® pri trgovcih, ki so vredni zaupanja, pomaga kupcem pri izbiri najboljše ponudbe.

10. DODATNA PROMOCIJA: Objava na sMind.si in drugih kanalih

Shopper’s Mind na portalu smind.si in svojih družbenih medijih redno objavlja imena vseh certificiranih trgovcev.

Trgovcem, ki so uspešno pridobili oznaki zaupanja, redno zagotavljamo promocijo v javnih medijih, poleg tega vlagamo sredstva v izobraževanje potrošnikov o varnem nakupovanju na spletu ter zanesljivih trgovcih v Sloveniji. 

Oznaka Facebook

Vse pravice pridržane © Shopper’s Mind, sMind in CERTIFIED SHOP® sta registrirani blagovni znamki pod reg. št. 201670481 in 201670482.