.

NAKUPUJ Z NASMEHOM
PRI PREVERJENIH SPLETNIH TRGOVCIH!

Oznaki zaupanja CERTIFIED SHOP® in EMOTA označujeta zanesljive spletne trgovine, ki jih je preverila neodvisna institucija Shopper’s Mind Slovenija.

CERTIFIED SHOP® in EMOTA označujeta varno spletno nakupovanje – v celotni Evropski Uniji!

Oznaka zaupanja CERTIFIED SHOP® je edina oznaka v Sloveniji, ki trgovcem omogoča pridobitev evropske oznake zaupanja EMOTA, ki jo ima že več kot 14.000 trgovcev!

Zvezdice v oznaki kažejo stopnjo zanesljivosti spletnega trgovca. Večje kot je število zvezdic, bolj varen je tvoj nakup!

CERTIFIED SHOP® je edina oznaka zaupanja na slovenskem trgu, ki temelji na treh najpomembnejših elementih varnega nakupovanja na spletu.

Zelo pomembno je, da znaš prepoznati oznako zaupanja, ki te ščiti kot kupca! Nekatere oznake se da enostavno kupiti, vendar s tem kupcem ne zagotavljajo nikakršne varnosti, temveč samo lepo izgledajo na strani trgovca. Na slovenskem tržišču obstajajo tudi druge oznake, ki sicer temeljijo na preverjanju trgovca, a se to v glavnem nanaša zgolj na tehnične lastnosti spletne trgovine. CERTIFIED SHOP® je edina oznaka na slovenskem tržišču, ki se podeljuje na osnovi treh najpomembnejših elementov varnega nakupovanja na spletu. Preverjajo se: 

pozitivno-mnenje-kupcev-cs-homepage-324x216

Pozitivno mnenje kupcev

Mnenje kupcev je eden ključnih elementov varnega nakupovanja, zato je v postopku certifikacije izredno pomembno. Komu lahko bolj verjameš kot kupcem, ki so že preverili trgovca zate!

Da trgovino označimo za zanesljivo, morajo mnenja kupcev dosegati visoke ocene. Z oceno 60-69 % trgovina pridobi ★, s 70-80 % ★★, z oceno, višjo od 80 %, pa si prisluži oznako s ★★★.

skladnost-s-tehnicnimi-standardi-cs-homepage-324x216

Skladnost s tehničnimi standardi

Preverja se, koliko je spletna trgovina skladna s standardi varnega nakupovanja. Upoštevamo tudi EU standarde, saj skupaj s CERTIFIED SHOP® podeljujemo tudi evropsko oznako EMOTA!

Spletna trgovina mora doseči oceno 45-54 % za ★, 55-74 % za ★★ in 75 % ali več za oznako s ★★★. Če želi trgovec doseči največje število zvezdic, mora izpolnjevati tudi 9 posebnih zahtev!

ocena-skrivnega-kupca-cs-homepage-324x216

Ocena in izkušnja skrivnega kupca

V vsaki certificirani trgovini je naš skrivni kupec opravil testni nakup in ocenil svojo nakupno izkušnjo. Na ta način sami preverimo zanesljivost spletne trgovine, kateri podeljujemo certifikat!

Ta element ne vpliva na oceno, a če se izkaže, da spletni trgovec ne ponuja pomoči, ki kupcu pripada po zakonu, si pridržujemo pravico, da oznake ne podelimo.

Oznaki CERTIFIED SHOP® in EMOTA podpirajo najpomembnejši na spletu!

Emota oznaka

EMOTA, evropsko združenje za ecommerce in večkanalno trgovino

EMOTA je krovna evropska institucija, ki spodbuja spletno in večkanalno nakupovanje na področju Evrope. Osnovno poslanstvo združenja je spodbujanje spletne trgovine, pomoč pri oblikovanju politik za odpravo ovir čezmejnemu nakupovanju ter vzpostavljanje enotnega evropskega trga.

EMOTA že nekaj časa pomaga slovenskim trgovcem, ki prodajajo v druge evropske države, saj je za podeljevanje evropske oznake zaupanja EMOTA pooblastila nacionalno institucijo Shopper’s Mind Slovenija.

Ceneje.si, največja platforma za primerjalno nakupovanje

Vodilni slovenski portal za primerjalno nakupovanje, ceneje.si, ti na enem mestu omogoča primerjavo več kot 1.150.000 dnevno aktivnih ponudb preko 400 trgovcev!

Zavedamo se, da cena ni edini faktor pri spletnem nakupovanju ter da je varnost eden ključnih elementov nakupnega odločanja, zato portal ceneje.si
s prikazom oznake CERTIFIED SHOP® pri trgovcih, ki so vredni zaupanja, kupcem pomaga pri izbiri najboljše ponudbe.

Ceneje SI
certified-shop-pop-up-SLO1

Veliki slovenski spletni trgovci

Številni uveljavljeni slovenski spletni trgovci, kot so M Tehnika, Conrad in Mimovrste, razumejo, kako pomembno je redno spremljati mnenja potrošnikov in jim omogočiti varno nakupovanje.

Iz tega razloga s pomočjo spletne ankete in raziskave CERTIFIED SHOP® redno pridobivajo ocene svojih kupcev in jih primerjajo skozi čas.

Nakupuj pri zanesljivih trgovcih! V Sloveniji so oznako zaupanja pridobili že vsi najvidnejši spletni trgovci!

Vse pravice pridržane © Shopper’s Mind, sMind in CERTIFIED SHOP® sta registrirani blagovni znamki pod reg. št. 201670481 in 201670482.